Menu Er is nog meer
2015

Primeur: Voortaan zelf je brood snijden

Weer een primeur voor Dirk: de introductie van de eerste broodsnijmachine in een winkel met een bake-off afdeling. Klanten snijden voortaan zelf hun vers afgebakken brood.

Het filiaal in Apeldoorn heeft de primeur! De Dirk op De Linie beschikt als eerste supermarkt in Nederland over een broodsnijmachine waar klanten zelf hun vers afgebakken brood snijden. Een week later opent Dirk een supermarkt in Drachten, waar ook een broodsnijmachine komt te staan en een jaar later, in 2016, zijn alle supermarkten met een bake-off afdeling van een broodsnijmachine voorzien.

Goedkoper en makkelijker winkelen
De noviteit van de broodsnijmachine past in een rijke traditie van primeurs en vondsten van Dirk om winkelen makkelijker en goedkoper te maken. Zo opent Dirk van den Broek in 1948 de eerste zelfbedieningszaak van Amsterdam en in 1953 de eerste supermarkt van het land. Ook op product- en assortimentsniveau volgen een reeks vondsten die het winkellandschap in Nederland voor altijd zullen veranderen.

Complimentenregen
Al vanaf de introductie van een snijmachine in de allereerste winkels regent het complimenten. “Toen we de broodsnijmachine voor het eerst in een winkel introduceerden, kregen we al direct veel positieve reacties van klanten”, laat de Directie van Dirk van den Broek in het vakblad Distrifood weten.
Logisch. Klanten vinden het prettig om te bepalen hoe dik ze hun eigen brood snijden. Vervolgens breidt Dirk het nieuwtje zo snel mogelijk uit naar alle overige winkels met een bake-off afdeling. Nog geen jaar later tellen alle supermarkten van Dirk met een ambachtelijke broodafdeling een broodsnijmachine.
Dirk is de eerste supermarktketen in Nederland die de broodsnijmachines op grote schaal aanbiedt. De broden die klanten zelf snijden, maar ook de croissantjes en stokbroden, bakken de medewerkers van de bake-off afdeling zelf af in de winkel.

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: