Menu Er is nog meer
2014

Iedereen is Dirk

Dirk, Bas en Digros vormen sinds 2014 één merk: Dirk. En dat mag heel Nederland weten.

3=1
Via megamasten, tv-commercials, radioreclames, abri’s en andere brengt Dirk in 2014 de blijde boodschap: Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros heten nu allemaal Dirk. Ook de klanten profiteren via een speciale 3=1 folder met waanzinnige aanbiedingen van de definitieve samensmelting.

Allemaal dezelfde formule
Het groeit uit tot een grootse operatie. Logisch. Zo’n 55 winkels dragen al de naam ‘Dirk van den Broek’, maar 28 filialen heten ‘Bas van der Heijden’ en 17 vestigingen luisteren naar de naam Digros. Alle winkels voeren precies dezelfde formule. En toch is die ene naam lange tijd geen optie. Het ligt een beetje gevoelig.

Oorsprong in Amsterdam
Achtergronden liggen in de weg. Van oorsprong vind je Dirk van den Broek-winkels voornamelijk in Amsterdam, maar ook de provincies Utrecht, Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel en Friesland openen Dirk-winkels.

Bas en Digros
Kijk je naar de regio Rotterdam en die van de Drechtsteden dan slaat daar ook de Dirk-winkelformule direct aan. Maar wel onder de eigen naam: Bas van der Heijden-supermarkten. Ook in de omgeving van Katwijk, Den Haag, Leiden, Ter Aar en Lisse doen de winkels van Dirk het goed. Onder de naam Digros-supermarkten.

Dirk Kuijt
In 2014 neemt Detailresult Groep het besluit om nog maar één supermarktnaam te hanteren. Net als de 10 winkels van Jan Bruijns uit Brabant en Zeeland die al één decennium eerder (in 2004) de naam veranderen in Dirk. Even is het wennen, maar uiteindelijk gaat iedereen om. Ook in Rotterdam, maar dat kan ook te maken met het succes van die andere Dirk…Dirk Kuijt.

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: