Menu Er is nog meer
2009

Wereldprimeur: Defibrillator bij Dirk

Dirk is de allereerste supermarkt met een defibrillator ter wereld. De primeur gaat begin 2009 naar het filiaal in Hoofddorp waar de Hartstichting het eerste exemplaar overhandigt. Nog voor het einde van het kalenderjaar staan in alle Dirk-filialen stroomstootapparaten klaar om mensenlevens te redden.

In Nederland krijgen wekelijks driehonderd mensen een acute hartstilstand. Alleen met reanimatie binnen zes minuten bestaat er kans op overleven. Ambulances zijn vaak langer onderweg. Klanten die tijdens het winkelen een acute hartstilstand krijgen, maken dankzij reanimatieapparatuur de meeste kans om te overleven. Met de automatische externe defibrillator (AED) kan bij een hartstilstand het hart weer op gang worden gebracht met een elektrische schok.

Een defibrillator alleen, redt geen mensenlevens. Om die reden wordt het personeel van Dirk getraind om de defibrillator bij nood te gebruiken. De Hartstichting was dolblij met het plaatsen van AED’s in de publieke ruimte en sprak over een doorbraak. Dat is nog eens hart voor de klant, Dirk!

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: