Menu Er is nog meer
2008

Twee familiebedrijven gaan samen: Detailresult Groep

Als de directeuren van Dirk en DekaMarkt samen in de omgeving van Apeldoorn op zoek gaan naar nieuwe vestigingslocaties, ontstaat een plan. Zeven jaar later is het zover. Twee familiebedrijven gaan samen verder. Dit is de ontstaansgeschiedenis van Detailresult Groep.

Dirk van den Broek & Dirk Kat
De Noord-hollandse families Van den Broek en Kat kennen elkaar al jaren. De supermarktwereld is nu eenmaal klein. Dirk Kat is uit hetzelfde hout gesneden als zijn Amsterdamse collega Dirk van den Broek. Kat opent in 1941 een kruidenierszaak in Velsen-Noord. In 1953 volgt de zelfbedieningszaak KijkGrijp en in 1955 opent Kat zijn eerste supermarkt. De supermarkt groeit uit tot de keten DekaMarkt.

Eerder collega’s dan concurrenten
De families zijn eerder collega’s dan elkaars concurrenten. Niet zo verwonderlijk dus dat de toenmalige directeuren van Dirk en DekaMarkt samen optrekken als ze naar geschikte locaties voor nieuwe vestigingen zoeken. Als de toenmalige Dirk-directeur Henk van den Broek en Deka-topman Jan Kat in 2001 tijdens een gezamenlijke zoektocht de hevige concurrentiedruk bespreken, wordt een plan geboren. Waarom gaan de twee supermarktfamilies niet samen verder?

detail-result-groep-logo

Detailresult Groep NV
Ze intensiveren de samenwerking en in 2005 zijn de twee familiebedrijven zo ver dat ze personeelszaken, ICT en de administratie kunnen samenvoegen. Drie jaar later volgen de andere bedrijfsonderdelen. In 2008 worden de supermarktketens Dirk – dan goed voor 100 filialen – en DekaMarkt (85 filialen) ondergebracht in Detailresult Groep NV. De topmannen Henk van den Broek (Dirk) en Jan Kat (DekaMarkt) delen de leiding van de samenwerking.

 

Ruim 200 filialen
Anno 2017 staat de teller bij Detailresult Groep op rond de 200 filialen. Bij Detailresult Groep werken ruim 20.000 medewerkers. De directie van Detailresult Groep N.V. bestaat uit John Kruijssen (CEO) en Bart Oprel (CFO).

Detailresult groep

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: