Menu Er is nog meer
2002

De tas die Dirk hip maakte

Dirk introduceert in 2002 de rode Dirk-tas. De shopper groeit uit tot een stijlicoon.
De tas is zelfs te zien op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week
.
Toegepaste kunst
De rode Dirk-tas is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Kenners noemen de tas ‘toegepaste kunst’ en ‘museumwaardig’, maar de tas blijkt vooral ook heel fijn om boodschappen mee te doen. Dat is de stijlicoon bij de introductie in 2002 en dat geldt ruim 15 jaar later nog steeds.

Goedkoper zijn dan andere supermarkten
In de periode rond de eeuwwisseling gaat het hard bij Dirk. Het marktaandeel van de supermarktketen stijgt. Prima groeicijfers. Dirk gaat de nieuwe eeuw in met dezelfde ambitie als waarmee het eeuw afsloot: goedkoper zijn dan andere supermarkten.

De tas die Dirk hip maakte

Nieuwe fans erbij

De introductie van de opvallende tas zet Dirk op de kaart. De supermarktketen krijgt er een schare fans bij. De vondst van de tas heeft als geestelijke vader directeur Jan van den Broek. Hij ziet een soortgelijke tas bij een supermarktconcern in het buitenland. Het toenmalige reclamebureau van Dirk maakt het ontwerp. Een Hollandse voornaam. Wit op knalrood. Minimalistisch. Simpel. Krachtig.
BN’ers
De tas is op de catwalk te zien en duikt regelmatig in tijdschriften op, gedragen door Bekende Nederlanders. In huiselijke kring blijkt de tas uitstekend basismateriaal voor vondsten. Van outfits tijdens carnaval tot slingers voor kerst of een pak van Piet met Sinterklaas. De tas maakt het mogelijk.
Voetballer Dirk Kuijt
In 2009 zet Dirk nog een geweldige actie op touw, samen met vliegeraar Jack Brutschin. Dirk deelt maar liefst één miljoen zelfbouwvliegerkits uit. Inclusief felróde staart. Rotterdam en omstreken viert het kampioenschap van Feyenoord. Met de tas als ode aan voetballer Dirk Kuijt. De opvallende rode Dirk-tas met de witte letters is uitgegroeid tot een icoon.

Dirk Kuijt tas

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: