Menu Er is nog meer
1990

Overname Jan Bruijns, Dirk verovert Brabant

Nog zo’n overname die inslaat als een bom in de wereld van de supermarkten en ver erbuiten. In 1990 neemt Dirk van den Broek de JB-Markt Groep – beter bekend als Jan Bruijns – over.

Alle dagbladen in Nederland melden de megadeal. Logisch. Met de overname van Jan Bruijns verzekert Dirk zich weer van een groot aantal nieuwe zaken. Om precies te zijn: 9 supermarkten, 7 slijterijen, een distributiecentrum en natuurlijk een hoofdkantoor in het mooie Brabantse Zundert.

De meeste vestigingen van JB-Markt liggen in het westen van Noord-Brabant en in Zeeland. Het zijn regio’s waar Dirk van den Broek tot dan maar dun is vertegenwoordigd. De uitbreiding sluit dan ook perfect aan op de ambitieuze plannen van Dirk van den Broek.

Het maakt de nieuwe klanten uit Brabant en Zeeland tot de allergrootste winnaars. Zij weten zich met de samensmelting verzekerd van de laagste prijzen van Nederland. Wat zeggen ze ook alweer in Zeeland? ‘Ons Zeeuwen bin zunig’. Komt dat even mooi uit.

Overname Jan Bruijns, Dirk verovert Brabant

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: