Menu Er is nog meer
1973

Dirk, Bas en de laagste prijzen van Rotterdam

Een spraakmakende overname in supermarktland: in 1973 neemt de ‘Amsterdamse’ Dirk de Rotterdamse keten Bas van der Heijden over.

Amsterdam & Rotterdam
Het concern Dirk van den Broek bestaat in 1973 uit onder andere 25 supermarkten, 7 restaurants, 9 ‘superslijterijen’ en de reisorganisatie D-Tours (het latere D-Reizen). Bas van der Heijden telt 10 filialen in Rotterdam en omstreken, goed voor circa 250 man personeel.

Vakbonden positief
Dirk van den Broek vestigt ook zijn slijterijen in de havenstad en breidt het aantal vestigingspunten van het latere D-Tours uit. De directie sluit met de samenvoeging ontslagen uit. Sterker: het concern trekt zelfs extra medewerkers aan. Iedereen is blij. Ook de vakbonden staan positief tegenover de transactie.

Samen sterker worden
Dirk neemt 60 procent van de aandelen over van Bas. Samen nog sterker worden is het centrale motto van beide familieconcerns. Met de Rotterdamse consumenten als grote winnaars. ‘De inkoopvoordelen zullen via prijsverlagingen aan de consument worden doorgegeven,’ lezen de Rotterdammers op 24 oktober 1973 in NRC Handelsblad. De laagste prijzen van Nederland gelden nu ook voor Rotterdam. De naam Bas van der Heijden blijft tot 2014 gewoon bestaan.

Dirk, Bas en de laagste prijzen van Rotterdam

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: