Menu Er is nog meer
1967

De spectaculaire start van D-Reizen

Niet lang na de eerste betaalbare busreis naar het buitenland (1965) opent Dirk van den Broek zijn eerste reisbureau: de start van het huidige D-Reizen.

Vakantieproject in Italië
Halverwege de jaren zestig bezit Dirk van den Broek zeven supermarkten in Amsterdam en omstreken. Maar ook een lunchroom, restaurant, diverse zogenaamde ‘haantjesbraderijen’, drogisterijen en een reisbureau. Dat reisbureau ontstaat indirect dankzij een ontmoeting tussen Dirk van den Broek en de directeur van een touroperator uit Limburg die een vakantieproject in Italië exploreert.

Unieke vakantie-actie
De twee mannen ontwikkelen samen een voor die tijd unieke actie. De klanten van Dirk van den Broek kunnen bij inlevering van 100 gulden aan kassabonnen en een bijbetaling van 97,50 gulden een 10-daagse vakantie naar Italië boeken. Inclusief een busreis, verblijf met logies en ontbijt. Massaal geven Amsterdammers gehoor aan de actie.

Compleet reisprogramma
Uiteindelijk neemt Dirk van den Broek de touroperator over om zo een nog betere kwaliteit te bieden aan zijn klanten. Als alle reserveringen zelf worden verwerkt, ontstaat het eerste Dirk van den Broek-reisbureau. De winkel vestigt zich aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West en breidt zich snel uit. De eerst nog wat dunne vakantiegids groeit in no-time uit tot een compleet reisprogramma.

Grootste zelfstandige touroperator
Reisbureaus van Dirk van den Broek vestigen zich in de omgeving van Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Zo ontstaat de grote touroperator D-Tours, de grootste zelfstandige touroperator van Nederland. ANVR-agenten en de eigen reisbureaus bieden diverse vakanties aan: bus-, boot- en vliegreizen.

De spectaculaire start van D-Reizen

Full-service reisbureau
In 1982 besluit de leiding van Dirk om de touroperatings-activiteiten af te stoten en zich te concentreren op de uitbreiding van de reisbureauketen. Dirk kiest in 1983 definitief voor een full-service reisbureau: D-reizen Vakantiewinkels. De speerpunten: een compleet assortiment, eigentijdse inrichting, goed personeelsbeleid en uiteraard kwaliteit van de dienstverlening.

Meer dan 500 winkels
Familie van den Broek verkocht D- reizen en sinds 8 mei 2014 vallen D-reizen, VakantieXperts en de Thomas Cook Travel Shops onder een organisatie: de D-rt Groep B.V. Deze groep telt meer dan 500 winkels in heel Nederland. In het hoofdkantoor van de D-rt Groep, in Hoofddorp, vind je het ‘Servicecenter’ voor de winkels van D-reizen en VakantieXperts.

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: