Menu Er is nog meer
1965

Goedkoop op vakantie, met dank aan Dirk!

Dirk van den Broek introduceert in 1965 betaalbare busreizen naar Italië. Hij laat Nederland op vakantie gaan in een tijd dat een buitenlandse reis nog onbetaalbare luxe is.

Unicum: met de bus naar Italië
In 1965 vertrok de eerste touringcar met klanten van Dirk van den Broek naar het Italiaanse Gardameer in Italië. De passagiers hebben voor 100 gulden aan kassabonnen gespaard en met bijbetaling van 99 gulden gaan zij – vaak voor het eerst in hun leven – 10 dagen op vakantie naar het zonnige Italië. Dergelijke reizen zijn nu zo gewoon, maar toen was het een unicum. Met dank aan Dirk van den Broek.

Bijtanken in zonnig oord
Het zijn de jaren van de wederopbouw. We werken keihard in Nederland, de economie draait op volle toeren en financieel hebben we het steeds beter. Maar alleen de rijken trekken er tijdens de zomer op uit om bij te tanken in een zonnig oord. Dat kan anders. Zoals Dirk van den Broek zelf zegt: ‘De boog kan niet altijd gespannen staan.’

Betaalbare droomvakantie
Dirk van den Broek biedt zijn klanten met een slim spaarsysteem een betaalbare droomvakantie. Geheel verzorgd met de bus naar het Italiaanse vakantieoord ‘Murialdo’ aan het Gardameer. Een natuurpark op vijf minuten loopafstand van het centrum van het dorpje Riva. Inclusief een recreatiecentrum met een eigen steiger aan het water.

Riva del Garda
De aanbieding is een geweldig succes. Ook de critici tonen interesse. Journalisten reizen op eigen kosten van Amsterdam naar Riva del Garda. Alleen het treinkaartje van de journalisten blijkt al veel duurder dan de hele reis inclusief verblijf voor de Amsterdammers. Waar doet die Dirk van den Broek het toch van?

De voorloper van D-Reizen
Nog geen jaar later opent Dirk zijn eerste reisbureau: Dirk van den Broek Internationale Reisorganisatie. Het is de voorloper van het huidige D-Reizen. Heel Nederland kan nu betaalbaar op vakantie en nog steeds. Typisch Dirk.

1965 vakantie

1965 vakantie

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: