Menu Er is nog meer
1963

Dirk nu ook als drogisterij

In 1963 opent Dirk van den Broek zijn eerste drogisterij, later bekend als Dirx Drogist.

Het nieuwe pand grenst aan de eerste supermarkt van Nederland, Dirk van den Broek, aan de Amsterdamse Kinkerstraat. De naam van de eerste winkel? Drogisterij Dirk van den Broek.

Dirk nu ook als drogisterij

Verkoop van pruiken
De eerste drogisterij blijkt direct een succes, ook door de verkoop van pruiken. Naast de drogisterij bevindt zich een hal waar Dirk een pasfotoautomaat en een fotokopieerapparaat introduceert.

Dirk nu ook als drogisterij

D-Dream Beautybar
Amper vier jaar later begint Dirk van den Broek de tweede drogisterij, nu op het Mercatorplein. Ook deze winkel staat, zoals het hoort, naast de supermarkt van Dirk van den Broek. De drogisterij krijgt een nieuwe naam: D-Dream Beautybar.

Drogist Dirx
Nog geen jaar later – op 5 december 1968 – opent Dirk van den Broek een enorme supermarkt aan Tussenmeer, de centrale hoofdstraat in de wijk Osdorp (tegenwoordig Amsterdam Nieuw-West). Deze winkel met een vloeroppervlakte van maar liefst 1000 m2 geldt in die tijd als de grootste supermarkt van Nederland. Dirk van den Broek richt er een speciale ruimte in voor een derde D-Dream Beautybar. De naam verandert nog drie keer aan de vernieuwde eisen van de tijd. In 1990 ontstaat de Dirx Drogist. Inmiddels is Dirx Drogist verkocht en zijn alle filialen overgenomen door A.S. Watson. De winkels van Dirx zijn nu winkelformules van Kruidvat en Trekpleister.

Zelf een leuke ervaring met Dirk die je wilt delen?

Heb je zelf ook een leuke ervaring over Dirk of een mooie anekdote over 75 jaar Dirk van den Broek? Deel het met ons. Dat kan van alles zijn. Als het maar typisch Dirk is. Kortom: leef je uit! We nemen natuurlijk even contact met je op!

    Je naam:

    Je e-mail adres:

    Je verhaal: